2018-2019 Mezuniyet Töreni ve Mezuniyet Süreci Hakkında

2019 yılı İ.İ.B.F. mezuniyet töreni 10 Temmuz 2019 saat 18:00’de Beytepe Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacaktır. İktisat Bölümü öğrencilerine ilişkin tören ve mezuniyet süreci hakkında bazı bilgiler aşağıdaki gibidir.

• Öğrencilerin tören günü saat 17:30’da tören alanında hazır durumda olmaları gerekmektedir.
  • Törene katılmak için tören kıyafetine sahip olmak zorunludur. Tören kıyafeti olmayan öğrenciler tören alanına alınmayacaktır. Törene katılacak öğrencilerin listesi tören kıyafetlerini teslim alan öğrenciler üzerinden yapılacaktır. Tören kıyafetlerini İktisat Bölümü ya da İ.İ.B.F. Dekanlığı dışında bir yerden teslim alan öğrencilerin Arş. Gör. İpek TAŞTAN veya Arş. Gör. Sencer KARADEMİR ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
  • Tören kıyafetlerini almak isteyen öğrenciler İ.İ.B.F. Dekanlığı ile iletişime geçebilirler.
  • Daha öncesinde bölümden depozito kıyafet alan öğrenciler törenden sonra kıyafetlerini iade edip depozitolarını alabilirler. Kıyafetlerin eksik veya hasarlı teslimi halinde depozitoda kesinti uygulanacaktır. Kıyafetler törenden önce teslim alınmayacaktır.
  • Tören öncesinde yapılacak olan provaya katılım zorunludur. Prova günü ve saati daha sonra duyurulacaktır.
  • 20182019 Bahar Dönemi notlarının açıklanması itibarıyla mezun olan Türkçe İktisat Programı öğrencileri diplomalarını Arş. Gör. İpek TAŞTAN’dan, İngilizce İktisat Öğrencileri Arş. Gör. Sencer KARADEMİR’den tören günü saat 15:30’a kadar teslim alabilirler. Tören gününden önce diploma verilmeyecektir. Diplomalarını tören gününden sonra almak isteyen öğrenciler Öğrenci İşleri ile iletişime geçebilirler.
  • Öğrencilerin, diplomalarını teslim alırken öğrenci kimlikleri ile ilişik kesme formlarını eksiksiz doldurulmuş olarak bölüme teslim etmeleri gerekmektedir.
  • İlişik kesme formlarının Kütüphane, Öğrenci Yurtları ve Beytepe Öğrenci Evleri’ne imzalatılması gerekmektedir. Erasmus ve/veya Farabi programlarından yararlanmış öğrencilerin ilişik kesme formlarını ilaveten AB Ofisi’ne de imzalatmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin diplomalarını teslim alabilmeleri için öğrenci kimliklerini teslim etmeleri zorunludur. Kimliğini kaybetmiş öğrencilerin kimliklerini kaybettiklerine dair gazete kupürü teslim etmeleri gerekmektedir.
  • İlişik kesme formu sadece diplomanın teslim alınması için gereklidir. İlişik kesme formunu teslim etmeyen öğrenciler yine de mezun olurlar. Sadece diplomalarını teslim alamazlar.
  • İlişik kesme formu 20182019 Bahar Dönemi notları açıklanmadan doldurulmamalıdır. Eğer öğrenci notlar açıklandıktan sonra mezuniyetin tüm şartlarını sağlamış ise formu doldurabilir. Formun diploma teslim alınırken teslim edilmesi gerekmektedir, diploma tesliminden önce teslim edilmemelidir.